5 redenen om een opblaaszwembad te nemen

Waarschijnlijk heb ook jij er wel eens over gedroomd: een reusachtige luxe zwembad in de tuin waar je in de zomer lekker een frisse duik in kunt nemen. Voor de meeste van ons blijft dit helaas een droom.. Maar dit betekent niet dat je helemaal geen zwembad in je achtertuin kunt hebben. Een opblaasbaar zwembad is namelijk een prima (en veel goedkoper) alternatief. Wij geven je 5 redenen om ook te kiezen voor een opblaaszwembad.

1. Vermijd de drukte

Als het een beetje mooi weer is, vertrekken wij Nederlandse en masse richting het strand om te kunnen genieten van de zon. Dit niet alleen voor files richting de kust maar ook voor hordes mensen op het strand. Niet iedereen heeft hier altijd even veel zin in. Soms wil je gewoon in alle rust kunnen relaxen maar is een beetje afkoeling ook wel lekker. Waarom dan niet gewoon een zwembad in de eigen tuin?

2. Een opblaaszwembad is niet duur

Natuurlijk ligt het eraan hoe groot en luxe hij is; een baby zwembad kun je al voor een paar euro kopen, waar een familiezwembad wel wat meer zal kosten. Maar over het algemeen hoeft een opblaaszwembad niet veel te kosten, en al helemaal niet als je het vergelijkt met het prijskaartje van een inbouw- of opzetzwembad.

3. Een opblaaszwembad vergt weinig onderhoud

Een zwembad in de tuin is leuk, maar je hebt natuurlijk geen zin om veel tijd kwijt te zijn aan het schoonmaken ervan. Een groot voordeel van een opblaasbaar zwembad is dat deze erg weinig onderhoud vergt. Bij het onderhoud hebben we het over 2 zaken: het schoonhouden van het water en het schoonmaken van het zwembad. Het schoonhouden van het water kun je doen met chloortabletten of, als je je zwembad een tijdje wil laten staan, met een zwembadpomp. Bij kleine babybadjes kun je er natuurlijk ook voor kiezen om het water steeds te verschonen, aangezien er in de meeste babybadjes relatief weinig water gaat.
Het schoonmaken van het zwembad zelf is al helemaal eenvoudig, dit kun je namelijk simpelweg doen met een sopje en een doekje.

4. Ideaal voor een kinderfeestje of tuinfeest

Geeft u een kinderfeestje voor uw kind of een gezellige bbq of tuinfeest? Dan is een opblaasbaar zwembad een leuke toevoeging. Vooral de kids zullen hun lol niet op kunnen in een speelzwembad. Speelzwembaden zijn eigenlijk een soort van miniwaterspeeltuinen met glijbanen, watervallen en nog veel meer leuks. Een gezellig samenkomen in de tuin is nog nooit zo leuk geweest!

5. Een opblaaszwembad is veilig

Aan de veiligheid wordt ook gedacht bij opblaaszwembaden, iets wat vooral bij kinderen erg belangrijk is. Doordat de randen van opblaasbare zwembaden opgeblazen en niet scherp zijn, kunnen kinderen zich hier niet aan stoten of open halen. Daarnaast zorgen de badjes met opblaasbare bodems ervoor dat ze altijd een zachte landing hebben! Wil je je kind beschermen tegen de zon? Kies dan voor een opblaaszwembad met zonnedak en je kind kan beschermd van de zon lekker spetteren.