Opblaaszwembad.nl breid uit!

Nog meer opblaasbare zwembaden, nog meer zwembadspeelgoed, nog meer accessoires: Wij breiden uit! Opblaaszwembad.nl is begonnen als kleine webshop met enkele baby zwembadjes en kleine kinderzwembaden. Ondertussen bestaat ons assortiment uit meer dan 100 verschillende opblaasbare zwembaden in verschillende soorten en maten. Dit aantal gaat de komende tijd verder oplopen, wij zijn namelijk ons assortiment aan het uitbreiden. Behalve zwembaden kun je nu ook bij ons terecht voor zwembad- of zwemaccessoires of voor leuk speelgoed voor in het water of in de tuin.

Nu ook XL zwembaden voor in de tuin


Niet alleen hebben wij ons aanbod baby zwembaden en kinderzwembaden uitgebreid, we hebben ook familiezwembaden aan ons assortiment toegevoegd. Dit zijn de grotere zwembaden, waarin je perfect kunt genieten met een groep vrienden, het gezin of zelfs met de hele familie. Sommige van onze nieuwe opblaasbare zwembaden bieden namelijk ruimte voor wel 10 personen. Ideaal voor een relaxed dagje in de tuin of een zwembadfeestje.

Een groot voordeel van de grotere zwembaden is dat deze in sommige gevallen worden geleverd met handige extra’s zoals een zwembadpomp, afdekzeil, grondzeil of zwembadtrap. Enkele zwembaden worden zelf geleverd met alle toebehoren. Bij elk opblaasbaar zwembad in onze webshop staat aangegeven met welke extra’s deze wordt geleverd. Zijn er geen extra’s bij? Dan kun je deze uiteraard makkelijk en voordelig bijbestellen. Bij elk zwembad wordt namelijk het formaat aangegeven en eventueel ook welke aansluiting deze heeft, 32mm of 38mm. Op deze manier kun je bijvoorbeeld precies zien welke zwembadpomp geschikt is voor jouw zwembad of welk afdekzeil hierop past.

Langer genieten van jouw zwembad? Houd hem schoon!


Het schoon houden van het water van jouw opblaasbaar zwembad is erg belangrijk, vuil zwembadwater kan namelijk erg schadelijk zijn voor de gezondheid. Bij een klein baby zwembad kun je het water eenvoudig verversen door het badje leeg te laten lopen en opnieuw te vullen, bij grotere zwembaden waar vaak honderden liters water in gaan, doe je dit uiteraard liever niet. Daarom zijn er diverse hulpmiddelen om het kwaliteit van deze opblaasbare zwembaden ook optimaal te houden.

Om jouw opblaasbaar zwembad schoon te houden zijn er allereerst verschillende accessoires om te voorkomen dat er vuil in komt. Een voetenbad bij het zwembad voorkomt bijvoorbeeld dat mensen met vieze voeten het zwembad ingaan waardoor er gras, zand en ander vuil in het zwembad komt. Als het zwembad niet meer wordt gebruikt, kunnen er bladeren en insecten in het water terechtkomen. Dit is makkelijk te voorkomen door het zwembad af te dekken met een afdekzeil. Dit houdt niet alleen het vuil uit het zwembad, maar de speciale Solar afdekzeilen houden ook de warmte van het zwembadwater vast. Uiteindelijk komt er altijd wel vuil in het zwembad terecht. Om het grove vuil uit het zwembad te halen kun je gebruik maken van een schepnet. Bij grotere opblaasbare zwembaden kun je gebruikmaken van een skimmer. De zwembad skimmer, die je aansluit op de zwembadpomp, zuigt al het oppervlaktewater naar binnen. Het grove vuil blijft in de skimmer achter en het fijne vuil in de zwembadpomp.


Een zwembadpomp is bij grotere zwembaden onmisbaar om het zwembadwater schoon te houden. De zwembadpomp haalt niet alleen het oppervlaktevuil uit het zwembad maar zorgt ook voor circulatie van het zwembadwater, hierdoor krijgen algen en schimmels minder kans om zich te ontwikkelen. We onderscheiden 2 soorten zwembadpompen: cartridge filterpompen en zandfilterpompen. Cartridge filterpompen zijn geschikt voor de wat kleinere zwembaden, het zwembadwater wordt hier door cartridges gepompt, waarin het vuil achterblijft. Het gefilterde water wordt terug het zwembad in gepompt. Cartridge filterpompen zijn goedkoper dan zandfilterpompen. Een zandfilterpomp filtert een stuk zuiverder dan cartridge filterpompen. In plaats van cartridges wordt het zwembadwater hier door speciaal filterzand of glasparels gepompt, wat ook het fijne vuil uit het water filtert. Waar een cartridge van een cartridge filterpomp om de twee weken vervangen moet worden, kun je met filterzand of glasparels in principe een heel seizoen vooruit.

Gebruik chloor of een zoutwatersysteem

Het grove vuil kun je uit een zwembad filteren met een filterpomp, maar het liefst wil je ook geen bacteriën, schimmels en algen in het zwembad hebben. Daarom adviseren wij ook altijd gebruik te maken van chloor om het zwembadwater de desinfecteren. Je kunt op verschillende chloor gebruiken in jouw zwembad, je kunt gebruik maken van chloortabletten of van chloorgranulaat (chloorpoeder). Chloortabletten zorgen voor een gelijkmatige verdeling van chloor in het zwembadwater. Je stopt de chloortabletten in een chloordrijver of in een automatische chloorverdeler en hebt hier verder geen omkijken naar. Bij chloorgranulaat gaat dat iets anders. Chloorgranulaat kan gebruikt worden als eerste dosering chloor bij een nieuw zwembad, als continue dosering om de dag, of als shockbehandeling als het zwembadwater zwaar uit balans is. Het granulaat los je op in water en voeg je vervolgens toe aan het zwembadwater. Behalve de manier van toevoegen is een ander groot verschil tussen het gebruik van chloortabletten en chloorgranulaat dat je bij het gebruik van chloortabletten nog gewoon kunt zwemmen in het water. Bij het gebruik van chloorgranulaat adviseren we om na het toevoegen 12 uur te wachten voor je weer gebruik maakt van het zwembad.

Gebruik je liever geen chloor in je zwembad? Dan kun je gebruik maken van een zoutwatersysteem. Het zoutwatersysteem sluit je aan op je zwembadpomp en voegt speciaal zwembadzout toe aan het water. Dit gebeurt in zulke kleine hoeveelheden dat je dit nauwelijks proeft in het water. Het zwembadzout gaat erg lang mee, je kunt er dus makkelijk een zomer mee vooruit. Groot voordeel is dat je het water desinfecteert op een natuurlijke manier, zonder het gebruik van chloor en dus ook zonder de chloorlucht of geïrriteerde ogen.

De kwaliteitsgarantie van Intex

Alle opblaasbare zwembaden die je op Opblaaszwembad.nl vindt zijn van het merk Intex. Intex is de nummer 1 als het gaat om opblaasartikelen zoals zwembaden en zwembadspeelgoed, maar ook de accessoires zoals de zwembadpompen en afdekzeilen zijn van de beste kwaliteit. Geen goedkope zwembaden van B-merken die al na enkele keren gebruik al lek gaan, maar alleen de beste opblaasbare zwembaden voor een scherpe prijs. Intex is constant bezig met het doorontwikkelen van zijn producten. Zo komen ze niet alleen elk jaar met nieuwe producten maar verbeteren ze ook bestaande producten.